divendres, 13 de novembre del 2015

Joan Pallisé i Clofent, "La reinvenció de la mobilitat"

Joan Pallisé i Clofent és Enginyer Tècnic Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en intervenció ambiental per la UB. La seva activitat professional s'ha desenvolupat majoritàriament en el sector privat, amb incursions rellevants en el sector públic. Actualment és director de relacions institucionals i responsable de vehicles elèctrics a l'empresa Circutor. Anteriorment havia estat responsable de medi ambient de l'empresa Pertegaz. En el sector públic ha estat director del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i membre del Consell de Direcció de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Ha realitzat nombroses publicacions i articles especialitzats sobre instrumentació i control de processos industrials, i també en l'àmbit de consultoria de medi ambient i energia. Com comprovareu, Joan Pallisé ens podria venir a parlar de molts temes al Corral. En aquesta ocasió, ho farà sobre la "reinvenció de la mobilitat" a partir de l'eficiència energètica,  els vehicles elèctrics i els procediments de recàrrega, en el marc global de repensar l'eficàcia energètica, l'impacte ambiental i la salut.

Per tenir una idea més ajustada de la personalitat de Joan Pallisé, hem de dir que és un gran coneixedor del nostre entorn natural. L'espeleologia i l'excursionisme són una constat en la vida del nostre convidat, tant al Club Excursionista de Montblanc com al Centre Excursionista de Terrassa. No és una persona que passeja i contempla, sinó tot el contrari: la seva implicació  l'ha dut a endegar un seguit d'actuacions que, finalment, han obtingut el reconeixement dels seus veïns. Una mostra en pot ser la publicació del llibre Els camins de l'aigua, una obra que ens parla de les fonts - situant-les en el context de la gestió dels recursos -  i que,  moltes vegades, ha exigit un treball exhaustiu de recerca sobre el terreny, de catalogació i de recuperació de moltes de les fonts perdudes.

En la dimensió social i política,  Joan Pallisé ha estat sempre una persona activa des que va començar la seva activitat política al PSUC, per passar més tard al PCC i a EUiA. Ha col·laborat amb moltes agrupacions ecologistes i polítiques en l'àmbit de la gestió del medi natural.

Segur que la personalitat engrescadora del Joan i la seva capacitat empàtica i didàctica faran de la vetllada una trobada de reflexió inoblidable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada